lauantai 23. maaliskuuta 2019

Klimanistilahko – Ilmastonmuutos osa 1


Sosiaalisena eläimenä ihminen hakee turvaa laumasta ja lauma on yhteistä käsitemaailmaa jakavien yksilöiden muodostama yhteisö. Yhteisön tavoitteesta syntyy jumaluus-käsite, eli yhteisöä ohjaa sen itsensä muodostama totuus, joka lopulta irtoaa reaalimaailmasta ja pahimmillaan yhteisö alkaa tuhota juuri sitä asiaa, jota se on lähtenyt ajamaan. Näin on käynyt esimerkiksi vihreälle liikkeelle. 
Joissakin vaiheessa yhteisön ”imperialistit” saavat otteen ja syntyy ajatus aatteen levittämisestä miekan voimalla. Me tunnemme sekä raamatusta että koraanista miten aatetta tulee suojella, eikä tällainen toiminta ole vierasta tämän päivän Suomessa, jossa sananvapauden rajoittamiseen liittyy viranomaisten harjoittamat erilaiset ilmiantokampanjat. Alla Raamatun ja Koraanin yhteinen näkemys:


”Vaikka veljesi, poikasi tai tyttäresi, salaa houkuttelisi sinua palvelemaan vieraita jumalia, älä kuuntele häntä. Älä sääli häntä, älä osoita hänelle armoa äläkä salaa hänen rikostaan, vaan surmaa hänet. Heitä itse ensimmäinen kivi, ja sinun perässäsi tulkoot kaikki muut. Kivittäkää hänet kuoliaaksi, sillä hän yritti viekoitella teitä luopumaan aatteestamme.”

Kaikille näille aatteille on yhteistä niiden taakse kätkeytyvä fanaattisuus ja halu hallita ihmisiä pelolla ja uhalla. Pelolla hallinta oli se mekanismi, jolla katolinen kirkko ylläpiti noitavainojaan vielä 1700-luvulla, ja samat noitavainot esiintyvät tänäkin päivänä vahvasti perinteisiin ja uskontoihin nojaavissa yhteisöissä (sosialismi, islam, Jehovan todistajat, lestadiolaiset yms.). Vaikka noidat ja vääräuskoiset eivät nykyään päädy roviolle, vankilatuomiot ja kidutukset ovat yleisiä jopa Euroopan oikeusvaltioissa. Saksassa holokaustin kieltäjille ja niin Isossa Britanniassa kuin Itävallassa islamia kritisoiville heilahtaa häkki. Häkki tulee pian heilahtamaan myös ilmastonmuutoksen vastustajille – heidät suljetaan vankiloihin ”ihmiskuntaa vahingoittavan valheellisen tiedon levittämisestä”. 

Pelolla hallitsemista korostetaan yleisesti maailmanlopun ennusteilla. Ihmiskunnan dokumentoidussa historiassa maailmanloppua on ennustettu noin 174 kertaa. Sitä ennustivat jo assyrialaiset 2800 eaa. ja tunnetuimpia oman aikamme ennusteita ovat Jehovan todistajien arvio vuonna 1966, jonka mukaan syksyllä 1975 olisi ajankohta Kristuksen tuhat-vuotisen valtakauden alulle. Näitä väitteitä toistettiin läpi 1960-luvun lopun ja vuonna 1974 ennustajat vahvistivat, että maailmanloppuun olisi enää lyhyen aikaa.

Samaan aiheeseen liittyy myytti vedenpaisumuksesta, joka tunnetaan monista kulttuureista. Raamatun kertomuksessa maan peitti 40 vuorokautta kestänyt rankkasade, josta vain Nooa ja hänen perheensä pelastuivat. Samanlaisia myyttejä esiintyy muinaisesta Babyloniassa ja Sumerissa. Myös muinaisilla kreikkalaisilla oli kertomuksensa tästä aiheesta.

Nykyajan uususkonto, jota kutsun klimanistilahkoksi, on maailmanhistorian laajin tuomiopäivän lahko, joka häikäilemättä ajaa tuhoon sen maailman ja luonnon, jonka esi-isämme vuosituhansien saatossa on kehittänyt. Klimanistilahko syntyi YK:n aloitteesta vuonna 1972 Tukholmassa, ja YK:n päämaja on siitä lähtien toiminut lahkon ”suursmurffien” moskeijana. Klimanistilahkolle tyypillistä on, että jo 1972 ennustettiin maailmanlopun tulevan 10 vuoden sisällä ellei ihmiskunta pyydä syntiensä anteeksiantoa ja alistu poliittisen eliitin käskyvallalle. Näitä 10 vuoden ennusteita on ropissut säännöllisin välein ja vuonna 2018 Puolassa pidetyt klimanistilahkon suviseurat asettivat maailmanlopun seuraavaksi päivämääräksi vuoden 2030.

Aatteen levitessä klimanistilahko siirtyi mediaan ja perinteinen tutkiva journalismi on muuttunut toimittajien itsensä ja heidän ajamansa klimanistiaatteen ylistämiseksi. Vähemmän yllätti, että mediasta ja etenkin YLE:stä tuli maailmanlopun sanoman tärkein levittäjä, johon jokainen taiteilija, koulutyttö, filosofi tai toimittaja kutsuttiin julistamaan ikuisen kadotuksen pyhää sanomaa. Syntyi klimanistilahkon pyhä kolminaisuus: media, politiikka ja vihervasemmisto. Media pyörittää roihuavalla kiirastulella oravanpyörää, jossa poliitikot ajavat takaa omaa varjoaan ja vihervasemmisto hykertelee, kun ilmaston nimessä tehtävä anekauppa ja verotus kukoistaa.

Media kieltäytyy haastattelemasta sellaisia tutkijoita, joilla on uskonnon vastainen näkemys ja onhan se selvää. Yksikään aate, uskonto tai oppi ei koskaan tuo saarnastuoliinsa oman ideologiansa vastustajia ja klimanistilahko haluaa vaientaa kaikki, jotka sanovat, ettei maailmanloppu ole ovella. 

Lahkon toiminnassa totuus on toisarvoinen ja aate nojaa voimakkaasti tunnevärjättyyn tieteelliseen fiktioon. Tällaisen tunneohjatun tieteen tyypillisenä ilmentymänä voidaan pitää 16-vuotiasta ruotsalaistyttöä, jolle on ehdotettu jopa Nobelin palkinto taistelustaan klimanistilahkon aatteen puolesta. Valmiiksi kirjoitetusta paperista lukeva nuori leimataan ilmastokysymyksen asiantuntijaksi ymmärtämättä, että näin nuorella ihmisellä ei voi olla minkäänlaista sellaista kokonaisuuden hallintaa, joka liittyy maapallon ilmastoon. Asiastahan eivät edes tiedeyhteisö ole päässyt yksimielisyyteen. Lopulta tämä tyttö osoittautui äitinsä ohjelmoimaksi puhelottoautomaatiksi, jonka tehtävänä oli kerätä klimanistilahkolle sympatia sellaisten ihmisten joukosta, jotka eivät ymmärrä aiheesta yhtään sen enempää kuin tämäkään tyttö.

Miten käy pitkälle kehittyneelle länsimaiselle yhteiskunnalle, jos näin voimakkailla tunneperäisillä vetoomuksilla taistellaan tiedettä, luontoa ja sen lakeja vastaan? Jos katsotaan, mitä SDP:n Antti Rinne sanoo Iltasanomissa, niin hän on itse valmis maksamaan kovempaa veroa tuotteista, jotka voi luokitella ilmastolle ja ympäristölle haitallisiksi, eli hän tunnustaa, että kyse ei ole ilmastosta vaan verotuksesta (anekauppa).

”Olen itse lihansyöjä edelleenkin ja olen sen valmis maksamaan, koska mielestäni oleellista on se, että saamme tämän maapallon säilytettyä tuleville sukupolville.”

Antti Rinteellä on varaa, mutta miten käy köyhyysloukussa oleville vihervasemmiston kannattajille? Käy juuri niin kuin klimanistilahko aina on halunnut. Luomme yhteiskunnan, jossa yläluokka (klimanistit) porskuttavat ja kansa rypee kurjuudessa. 

Nuoruudessani Eydie Gormé lauloi ”Blame it on the bossanova” eli syyttäkää bossanovaa. Jokin vuosi sitten ”arvostettu” New York Times kirjoittaa Yellowstonen hirvien ja vapitien kadosta, että syynä on ilmastonmuutos eikä sudet. Ruotsin SVT esitti alkuvuonna ”faktaohjelman”, jossa mm. annettiin ymmärtää, että Japanin tsunami johtui ”ilmastonmuutoksesta”.

Minunkin pitää syyttää ”ilmastonmuutospuheita” YLE:n iltauutisten aiheuttamasta pahoinvoinnista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti