maanantai 17. joulukuuta 2018

Uuspapiston anekauppa

Haagin ilmastokokouksessa vuonna 2000 Ranskan presidentti sanoi osuvasti: "Ensimmäisen kerran ihmiskunnan historiassa meillä on väline, jolla maailmaa voidaan hallita". Vuonna 2010 IPCC:tä edustanut Ottmar Edenhofer totesi puheessaan: "Meidän on vapautettava itsemme siitä harhasta, että ilmastopolitiikassa on kyse luonnosta. Kyse on siitä, että saamme maailman vaurauden jaettua tasaisemmin ihmisten kesken". Greenpeacen perustajajäsen Peter More sanoo FOX-kanavan haastattelussa vuonna 2011: "Ei ole olemassa tieteellisiä todisteita siitä, että ilmaston lämpiäminen on ihmisen aikaansaamaa". Tähän hän vielä lisäsi: "Kyseessä on voimakkaan klikin intressistä. Tutkijat haluavat rahaa, media uutisia, yliopistot tutkimuskohteita ja niin poliitikot kuin suojelijaryhmittymät haluavat todistaa kuinka he huolehtivat tulevien sukupolvien hyvinvoinnista."

Hiilidioksidi on elämän kaasu ja ilman sitä kaikki elämä kuolee ja sen merkitys kasvustolle näkyy siinä, että sitä käytetään suomalaisissa kasvihuoneissa parantamassa satoa. Mahdollinen hiilidioksidin nousu saattaakin olla osasyynä sille, että metsiemme kasvu on lisääntynyt voimakkaasti viimeisten vuosien aikana.

Samaan aikaan valtiovaltamme tuskailee suomalaisten alhaisella syntyvyydellä. Sanotaan, ettei synny kasvua ellei saada lisää väkeä. Räjähdysmäisesti kasvava maapallon väestö tarvitsee lisää ruokaa ja sen seurauksena elintarviketuotanto tarvitsee lisää hiilidioksidia.

Maapallon ilmasto on nykyään niin kylmä, että vastaavaa saa hakea liki 300 miljoonan vuoden takaa ja silloinkin hiilidioksiditasot olivat nykyistä huomattavasti korkeammat. Tämän jälkeen maapallolla elettiin liki 200 miljoonaa vuotta +22 asteen keskilämpötilassa (nykyään +12) ja hiilidioksiditasot olivat yli 3000 ppm, josta lähtivät putoamaan. Viimeisten 400.000 vuoden aikana meillä on noin sadan vuoden välein ollut neljä hiilidioksidi- ja lämpöhuippua ja viides on menossa.

Myös säätilat ovat vaihdelleet. Vuonna 608 Eufrat och Tigris jäätyivät. Vuonna 829 Niili jäätyi. 800-luvun lopulla lämpötilat nousivat ja viikingit asettuivat Grönlantiin, jossa voitiin viljellä jopa vehnää. Islantia peitti kaunis koivumetsä ja Hardangerviddan luonnonpuistossa kasvoi jykevä mäntymetsä. Sitten tuli pieni jääkausi, koivut halkesivat pakkasessa ja Kaarle X marssi vuonna 1658 armeijansa kanssa jäitä pitkin Ruotsista Saksaan.

Viimeisen 200 vuoden aikana meillä on ollut yksi lämpö- ja hiilidioksidihuippu vuonna 1827 ja toinen vuosina 1939-1940. 1800-luvulla tutkittiin hiilidioksiditasoja ja julkaistiin aiheesta satoja tiederaportteja. Valtaosa näistä osoittaa, että hiilidioksidi vaihteli samalla tasolla kuin tänään. IPCC:lle nämä eivät kelvanneet, vaan viralliset mittaukset siirrettiin Havaijille Mauna Loan tulivuorelle, jossa maan alta pulppuaa hiilidioksidia tonneittain! Vertailuarvot otettiin Antarktiksen jäästä, jossa hiilidioksiditasot veden kylmyydestä johtuen ovat huomattavasti alhaisemmat. Myös toinen mittausasema Ascensioin saarilla sijaitsee päiväntasaajan vieressä, missä lämpimästä vedestä johtuen hiilidioksiditasot ovat korkeimmillaan.

Toinen asia tietysti on, että tämä hiilidioksidiin perustuva kuvitteellinen lämpöpumppu ei ole termodynamiikan toisen lain mukaan mahdollinen.

Ymmärrän, että kansa tarvitsee uskonnon, jonka nimissä kuritetaan kansaa ja rikastutetaan poliittisia puolueita. Uuspapisto tarvitsee wanhan Vatikaanin tavoin rahaa ja valtaa. Hiilidioksidiveroilla kasvatetaan valtion kassaa (anekauppa) ja puheet vedenpaisumuksesta, tulesta ja tuhosta kaikuvat kaikkialla kuin inkvisition aikaiset saarnat. Aikuiset pelkäävät noitavainoja ja lapset itkevät, kun hiilidioksidi tulee ja tappaa. Eikä tämä riitä, vaan Suomi halutaan täysin hiilidioksidivapaaksi, jotta valtiovalta pääsee myymään päästöoikeuksia muille "saastuttajille".

Maapalloa uhkaavat aivan toisenlaiset asiat kuin hiilidioksidi. Meitä uhkaa kerskakulutus, kertakäyttökulttuuri ja väestön räjähdysmäinen kasvu. Aineellisen hyvinvoinnin jatkuva kasvu tulee ennen pitkää tiensä päähän ja näytelmän päätös ei ole kaunista katseltavaa.


Tunnustetaan, että IPPC julistaa väärää tietoa ja kaiken takana on vain halu aikaansaada "hyvien" maailmanvallankumous ja pahojen roviokarnevaalit. Antakaa hyvä media aikaa myös vaihtoehtoisille ajatuksille! Ei siten että hiilidioksidihömpän vastustajat otetaan kameroiden eteen ruoskittavaksi, vaan otetaan heidät esittämään omat arvionsa. Silloin voimme tavalliset ihmiset tehdä omat tilannearviomme saadun tiedon eikä tyrkytetyn propagandan perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti