perjantai 13. maaliskuuta 2020

Taas tuli jäähy US blogissa

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalvelussa. Varoitus koskee sisältöäsi:

Hyvin valmistautunut tiputiimi
Katselin tartuntatauteihin erikoistuneen professorin Michael Osterholmin haastattelua youtubessa, jossa käsiteltiin koronavirukseen liittyviä asioita tiedemiehen ja tutkijan näkökulmasta. Tämän katsottuani minulle selvisi, että tiputiimimme vie Suomen kansaa kuin litran mittaa ja on ilmeistä, että hallituksemme ensisijainen tarkoitus on pelastaa puolueet ja vasta sen jälkeen pelastetaan kansalaiset arvojärjestyksessä. Muutama pikkuasia:
  1. Tämä tauti leviää kuten kaikki muut virukset eksponentiaalisesti ja kerroin lienee luokkaa 1,3 vuorokaudessa. Se tarkoittaa, että 30 vuorokauden kuluttua sairastuneiden määrä on liki 400.000 ja 40 vuorokauden kuluttua 5,4 miljoonaa. THL arvioi, että jopa 30 % kansasta tulee sairastumaan ja tämä ei ole estettävissä.
  2. Varovaisen arvion mukaan tulemme epidemian aikana tarvitsemaan liki 100.000 tehohoitopaikkaa ja tänään esimerkiksi HUS:ssa on 82 paikkaa ja 300 hengityslaitetta. Miten järjestelmämme kestää paineen etenkin jos hoitohenkilökunta sairastuu taikka kieltäytyy tulemasta töihin?
  3. Me joudumme ennen pitkää priorisoimaan hoidot eli kuka saa hoitoa ja kuka ei! Kertokaa nyt arvoisa tiputiimi minulle, ketkä ovat etuoikeutettuja kun kaaos alkaa? Ratkaistaanko kysymys puoluekirjan, iän vaiko etnisen ryhmän mukaan?
  4. Kaupat tulevat ennen pitkää tyhjenemään ja tauti iskee myös toimituksiin. Miten tiputiimimme aikoo ylläpitää rauhaa ja järjestystä kaupungeissa? Komennetaanko kaduille punakaarti vaiko armeija?
  5. Saanko minä oikeuden puolustaa itseäni, koska lähin poliisi on satojen kilometrien päässä?
Kaikkein mielenkiintoisin kysymys on tietysti se, että tiputiimillä on omien puheittensa mukaan riittävästi rahaa tilanteen hoitamiseksi. Kiinnostaa vain tietää onko se omaa vai lainattua?
Se on rikkonut keskustelun sääntöjä ja on poistettu.

1 kommentti:

  1. Leivämiskerroin Suomessa on ollut keskimäärin 1,49/päivä kuluneen viiden päivän aikana. Jos leviäminen jatkuu samaan tahtiin, 5 miljonaa on saanut tartunnan 9 huhtikuuta. Jos leviämisvauhti saadaan painettua puoleen eli 1,25een eli Italian lukuun, koko kansa on saanut tartunnan vappuna. Jos leviämisvauhti saadaan painettua neljäsosaan eli 1,125een, tämä toteutuu 10 kesäkuuta. Tilanne ei muutu miksikään vaikka Cajppa olisi arvioinut leviämisvauhtia kertaluokkaa yläkanttiin. Eksponentiaalinen kasvu on piru.

    VastaaPoista